gerechten worden gedresseerd

Ons concept

Puur & eerlijk

Doorheen de jaren hebben we met onze leveranciers en producenten een band ontwikkeld, waardoor we een ruimere kennis hebben gekregen en zo ook kunnen genieten van echte topproducten.


We streven ernaar om kwaliteitsvolle en eerlijke producten op tafel te zetten. We proberen om zoveel mogelijk verse producten te verwerken in onze gerechten.


Het liefst zouden we in alles zelf kunnen voorzien, maar dat is helaas niet mogelijk. We proberen wel op zoveel mogelijke vlakken ons steentje bij te dragen.

Grenshoeve

Reeds meerdere jaren hebben wij het geluk om samen te werken met de biologische plukboerderij ’De Grenshoeve’, op zo’n 500 meter van het restaurant. Boer Luc deelt dezelfde visie als wij, namelijk respect voor de natuur en het seizoen.

tomatenplanten in de serre
1 black angus koe in de weide

Black Angus

Daarnaast is het onze droom om onze eigen Black Angus runderen te kweken. We vinden dat dit vlees , weliswaar van Amerikaanse oorsprong, een topproduct is voor onze keuken. We zijn ook bezig met de import van Amerikaanse Black Angus (embryo’s) met genetica uit de top 1%.


In België bevinden zich momenteel enkel kwekers van Black Angus runderen uit Engeland. De Amerikaanse Black Angus heeft toch nog meer die schitterende dooradering in het vlees, wat ook de smaak ten goede komt.


Op 12 mei 2015 hebben we dan ook ons eerste kalf mogen verwelkomen. Het begin van een nieuwe passie.

Meer over ons

argendael team

Ons Team

Thomas Vercaemst (Chef), Amber Cattebeke (Zaalverantwoordelijke), Ludovic Ghyselen (Chef/Zaakvoerder), Charlotte Vanlerberghe (Gastvrouw).

chef ludo in de grenshoeve

De chef in de grenshoeve

We hebben het geluk om zelf onze groenten en fruit te selecteren en te oogsten op de grenshoeve.

lekker stuk angus vlees

Kwaliteitsvlees

Mede dankzij de opleiding in de beenhouwersschool te Diksmuide kan Ludovic het kwaliteitsvol vlees selecteren.

terras met een groen uitzicht

Josper

Door Josper zijn wij in staat onze producten langs alle zijden te schroeien waardoor alle smaken in het product blijven waarna wij deze laten rusten.